Olen aiemminkin kuvannut Viktoriaanisen talon makuuhuonetta, mutta kuvat eivät olleet tarpeeksi tarkkoja. Nyt kuvailin huonetta uudelleen. Kamerasta oli virta loppumassa joten kuvasin melkoisella kiireellä. Ei näistä huippukuvia tullut nytkään, mutta katsoin nämä ihan esittelykelpoisiksi. Selittelyt sikseen tässäpä näitä kuvia olisi.

1921740.jpg

Makuuhuone kokonaisuudessaan. Yöpöydät vielä puuttuvat niinkuin petivaatteetkin. Seinille olisi tarkoitus laittaa tauluja. Ennen huoneessa oli aivan toiset kalusteet, mutta ne ovat siirtyneet aikojen saatossa muihin nukkekoteihin. Siitä johtuen huoneessa on vielä keskeneräistä. Matto on kirpputorilta löytynyt pieni liina.

1921744.jpg

Sängyn tilasin nalletaloon, mutta se olikin sinne aivan liian iso, joten sänky päätyikin tähän huoneeseen. Pidän sängystä kovasti. Ilme tulee vielä muuttumaan petivaatteiden myötä.

1921750.jpg

Naisellinen muistojen laatikko. Olen tehnyt laatikon tulitikkurasian laatikoista. Laatikot päällystin olkihattunauhalla ja koristelin nauhalla. Sisustaan käytin nukkekodintapetin palaa sekä pieniä kiiltokuvia.  Laatikon saa myös kiinni jolloin se sidotaan kiinni koristenyörillä.

1921753.jpg

Suuri matka-arkku, joka toimii vaatekaappina on myös itsetehty. Materiaalina käytin paspispahvia. Näin vastaavasta kuvia netissä ja tein itse samantapaisen. Esikuvaa en muista koska arkku on tehty jo vuosia sitten. Myös kaikki vaatekappaleet, jotka kuvassa näkyy ovat itsetehtyjä. Aamutossujen, korsettien ja hattujen teko on  minulle intohimoista puuhaa. ;) Arkun saa myös suljettua, jolloin sen voi ottaa mukaan maailman merille.

1921756.jpg

Talon emäntä on tullut piipahtamaan makuuhuoneessa. Voitteko kuvitella, että tämä nukke oli aikaisemmassa elämässään miespuolinen ja ammatiltaan hovimestari. Uskokaa pois vaan! Suuren muodonmuutoksen on käynyt läpi tämä nukke. Tämä on saatu DHE:sta kylkiäisenä ja minulla ei ollut käyttöä nuivan näköiselle hovimestarille, joten sukupuolenvaihdos oli edessä. Lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen. Tyylikäs talon rouva oli nähnyt päivänvalon!

1921760.jpg

Lopuksi vielä kuva makuuhuoneen sivupöydästä, joka on emännän valloittama. Posliinilautanen on Reutterin valmistama.