Vihdoinkin tuli sen verran valoa,että hovikuvaaja sai kuvattua jo syksyllä tekemäni suuren muutostyön ompelijan työtiloihin. Tätä remonttia olen siis teille luvannut esitellä jo pidemmän aikaa. Tässä ennen muutosta otettua kuvaa tilasta:

En koskaan oikein oppinut pitämään tästä tilasta. Aivan kuin tila olisi ollut kokoajan keskeneräinen, enkä osannut oikein muuttaa sitä mieluisaksi. Mutta sitten alkoi päässä muhia ajatus kokonaan  uudesta tyylistä...

Ja tässä on sitten lopputulos. Lähes samat tavarat, mutta värit on vaihtuneet. Mustia huonekaluja mietin pitkään, lopulta päädyin ne maalaamaan ja mielestäni riskinotto kannatti. Itse olen nyt tilaan tyytyväinen. :) Valkoinen lattia mietitytti myös pitkään.

Ompelukone on kirppislöytö keväältä.

Tuunasin ompelulaatikon uudelleen ja tein kangaspakkoja nurkkaan.

Vanhat hattulaatikot tuunasin vaaleammiksi. Tuolin nähtyäni se oli aivan pakko saada tähän tilaan. Tuntui vaan just oikealta tänne! :)

Kassakone Reutterin.

Muutoksen myötä ompelimosta tuli naisten hepeneputiikki, jossa myydään myös kemikaliotavaroita. Eli kaikki naisten hemmottelutuotteet samasta liikkeestä. :)

Myyntitiski on kokonaan uusi. Pleksit oli leikattu ihan väärin valmistajalla, joten niiden pienentäminen oli aika hankalaa ilman kunnon työkaluja. Valmista tuli kuitenkin vihdoin! :)

Ompelukone on osittain "toimiva" eli osat liikkuu.

Syksyllä kirpparilta löytynyt peili löysi myös paikkansa täältä.

Hattuja aina tarvitaan. Olisi kiva tehdä enemmän n. 30-luvun tyylisiä hattuja. Sopisivat tänne paremmin.

Hyllyssä on tarjolla rintaliivejä ja korsetteja. Pitäisi saada ne paremmin esille... hmm...

Ajatus muutoksen tyylistä lähti seinillä olevista mainoskuvista, jotka ostin oikeasti korttiaskartelujani varten. Kuvia katsellessa alkoi ajatus raksuttaa nukkekodin suuntaan. Kuten jo mainitsin, olin ollut ompelutilaan tyytymätön pitkän aikaa. Kun projekti sitten lähti etenemään ja sitä toteutin, tuntui kaikki palaset loksahtavan paikoilleen. Ja lopputulos on sitten tässä. Tämä oli todellakin mieltä puhdistava ja tyydytystä tuova projekti. Eli tätähän se nukkekoteilu on parhaimmillaan! Mitäs seuraavaksi keksisi?! :)